Ohjeita viivästyskoron asettamiseksi eri tavoin ja korkolaskujen kytkentä

Asettamalla laskuun viivästyskorkoprosentin (ylityskorkoprosentin), voit luoda myöhemmin korkolaskuja mikäli laskua ei makseta eräpäivään mennessä.

Asetuksista voit asettaa oletusarvon viivästyskorkoprosentille:

Asetukset (ylävalikon hammasratas-symboli)

-> Laskutusasetukset

-> Ylityskorko %

Asetuksista voit myös kytkeä korkolaskujen luomisen päälle:

Asetukset (ylävalikon hammasratas-symboli) -> Käytettävät toiminnot -> Korkolaskujen luonti käytössä? -> Aktivoi toiminto klikkaamalla valkoista ruutua

Asiakaskohtainen viivästyskorkoprosentti asetetaan seuraavasti:

Myyntilaskut

-> Asiakkaat

-> Asiakkaan rivi

-> Kynä-symboli

-> Laskutusasetukset

-> Viivästyskorko käytössä? (kyllä)

-> Viivästyskorkoprosentti

Korkolaskun luominen

Myyntilaskut

-> Laskut

-> Maksamattomat-välilehti

-> Paina ko. sivun yläreunassa olevaa Myyntireskontran toiminnot -painiketta

-> Valitse laskut, joista haluat tehdä korkolaskut (laskurivin vasemman päädyn valintaruutu)

-> Paina Luo korkolaskut valituista (%)

Järjestelmä laskee viivästyskorot eräpäivän ja mahdolliset osasuoritukset huomioiden.